Apeldoorn,
16
juni
2020
|
10:18
Europe/Amsterdam

Veel Nederlanders besteden dit jaar hun vakantiegeld aan hun woning

Bijna 40% van de Nederlanders gebruikt een deel van haar vakantiegeld voor haar woning. Het vakantiegeld wordt gebruikt voor een verbouwing, de tuin, het interieur of zonnepanelenDat blijkt uit recent onderzoek van Centraal Beheer en onderzoeksbureau Memo2 onder 1876 Nederlandse huiseigenaren.  

Vanwege Corona gaan dit jaar minder Nederlanders op vakantie. En de mensen die gaan, blijven graag dichter bij huis of sterker nog, ín huis. Vakantiegeld gaat dit jaar op aan de woning. Maar liefst 37% van de huiseigenaren is van plan haar vakantiegeld te gebruiken voor haar woning, 22% van de huiseigenaren overweegt zonnepanelen te plaatsen. 

Juist nu zonnepanelen 
Mensen hebben uiteenlopende redenen om juist nu de zonnepanelen te kopen. De belangrijkste redenen die respondenten noemen zijn kosten besparen en milieuvriendelijke energie opwekken. Het grootste struikelblok voor mensen om zonnepanelen te kopen is de grootte van de investering. Een andere reden die genoemd wordt, is de salderingsregeling die vanaf 2023 geleidelijk wordt afgebouwd. Daardoor wordt het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen – in ruil voor terug geleverde energie aan het net – elk jaar iets minder.

Veilig verduurzamen 
Centraal Beheer, onderdeel van coöperatieve verzekeraar Achmea, heeft al jaren ervaring met het verzekeren van zonnepanelen. En weet daardoor hoe belangrijk het is dat zonnepanelen op de juiste manier geïnstalleerd worden. Zij raden consumenten aan om bij aanschaf van zonnepanelen de dekking van hun woonverzekering te controleren. Sinds juni 2019 kunnen woningeigenaren ook bij Centraal Beheer terecht voor zonnepanelen. Centraal Beheer werkt alleen met geselecteerde partners die aan alle keurmerken voldoen.
 

Hulp bij zonnepanelen 
Centraal Beheer biedt iedereen met een koopwoning hulp bij het kopen van zonnepanelen. Op centraalbeheer.nl kunnen consumenten bekijken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen erop kunnen en wat dit gaat kosten. Wil je vervolgens meer weten? Dan kun je een afspraak maken met een adviseur voor een vrijblijvend gesprek. Bij je thuis, online of telefonisch. Hij beantwoordt alle vragen, bespreekt de wensen en bekijkt de situatie. Daarna brengt hij een goed advies en een passende offerte uit. Centraal Beheer heeft voor deze dienst in Zon Advies Nederland een deskundige partner gevonden, die veel ervaring heeft bij het veilig installeren van zonnepanelen.

Meer diensten voor dagelijks gemak 
Zonnepanelen zijn onderdeel van Duurzaam Woongemak. Met Duurzaam Woongemak biedt Centraal Beheer woningeigenaren hulp bij het verduurzamen van hun woning. Naast zonnepanelen kunnen consumenten er ook terecht voor isolatie. Ook bij klussen in huis helpt Centraal Beheer met de Klushulp. Deze diensten passen in de koers van Centraal Beheer om niet alleen verzekeringen maar ook diensten aan te bieden, om consumenten altijd verder te helpen en dagelijks gemak te bieden. Daarom investeert ze volop in nieuwe diensten om hulp te bieden bij dagelijkse kleine ongemakken en grote stappen in het leven, waar mensen geen tijd, geen zin of verstand van hebben.