Apeldoorn,
30
juli
2015
|
11:55
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer maakt woningdelen via platforms als Airbnb makkelijker

Klanten met een woonverzekering van Centraal Beheer die hun woning verhuren via Airbnb of een ander platform voor tijdelijke verhuur zijn daar vanaf nu standaard voor verzekerd. Zij hebben daarvoor géén andere of extra dekking nodig.

Centraal Beheer heeft tijdelijke verhuur van de woning opgenomen in de standaard dekking van haar inboedel- en opstalverzekering voor alle klanten, omdat zij ziet dat woningdelen in populariteit groeit. Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: “Wij zien ook een toenemend aantal vragen hierover van onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten met een gerust gevoel hun woning kunnen verhuren. Bijvoorbeeld via Airbnb. Met oplossingen in onze producten, maar ook door onze klanten goed te informeren, willen we daar een bijdrage aan leveren.”

Traditioneel zijn inboedel- en opstal verzekeringen ingericht naar bezit en eigen gebruik. Dus is tijdelijke verhuur en gebruik door anderen vaak niet standaard meeverzekerd. Clements:” Wij vinden dat dat gewoon mogelijk moet zijn en hebben het daarom standaard geregeld in onze woonverzekering. Dus niet als extra dekking of aparte module. Om aan de wensen en verwachtingen van onze klanten te voldoen. En omdat wij geloven in de toegevoegde waarde van delen.”

Woningdelen groeit in populariteit
Er wordt wereldwijd en ook in Nederland steeds meer gedeeld. Spullen, auto’s en ook woningen. Er zijn verschillende vormen van woningdelen. Meestal gaat het om het verhuren van een particuliere woning. Vaak voor een korte periode, bijvoorbeeld aan toeristen. Tijdelijke verhuur van particuliere woonruimte via platforms als Airbnb groeit de laatste maanden flink in populariteit. Over de hele wereld verhuren particulieren meer dan anderhalf miljoen huizen via Airbnb. In Nederland worden op dit moment zo'n 20.000 woningen of ruimtes van particulieren gedeeld via Airbnb.

Duidelijkheid over verzekering
De standaard verhuurdekking van de inboedel- en opstalverzekering biedt klanten duidelijkheid over wat verzekerd is bij tijdelijke verhuur. En gemak als er onverhoopt iets verkeerd gaat. Daarnaast helpt Centraal Beheer haar klanten ook met relevante informatie over het delen van je huis. Clements: “Er komt namelijk nog wel het een en ander bij kijken. Hiermee willen we het makkelijker maken. Zo hopen we dat meer mensen die hun woning willen delen, maar dat nog niet durven, het gaan proberen.” Aja Guldhamer, general manager voor Airbnb in Scandinavië en Nederland reageert: “Wij staan positief tegenover dit soort initiatieven van verzekeraars. Die zorgen namelijk voor meer zekerheid voor onze groeiende community van verhuurders.“

Centraal Beheer en deeleconomie
Centraal Beheer juicht de deeleconomie toe. Met producten, oplossingen, kennis en onze deskundigheid proberen we daar een bijdrage aan te leveren door veilig en vertrouwd delen mogelijk te maken. Zo zijn wij verzekeraar van de autodeelplatforms Snapp Car en MyWheels en zijn wij samen met Peerby gestart een verzekering te ontwikkelen voor het delen van spullen.