Apeldoorn,
19
juli
2016
|
13:59
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer maakt het lenen van spullen verzekerd mogelijk

Wat Nederlanders deze zomer het meeste uit?

Het delen van spullen wordt steeds populairder en makkelijker. Partytenten, ladders en koffers zijn deze zomer de meest uitgeleende spullen via deelplatform Peerby. Dit blijkt uit onderzoek van Peerby onder bijna 100.000 gebruikers die deze zomer al gebruik maakten van het platform. Centraal Beheer verwacht dat delen steeds meer gemeengoed gaat worden. Daarom maakt Centraal Beheer, samenwerkingspartner van Peerby, het mogelijk dat geleende spullen zijn meeverzekerd op de eigen verzekering.

De top vijf van meest geleende spullen in de zomer via Peerby:

1. Partytent
2. Ladder
3. Koffer / rugzak
4. Boormachine
5. Tweepersoons tentje

Bekijk de volledige top 10.

Ook zekerheid voor geleende spullen
Centraal Beheer helpt waar het kan om delen zo makkelijk mogelijk te maken. Daarom zijn geleende spullen net zo goed verzekerd als eigen spullen. Dit geldt voor de:
Kostbaarheden Buitenshuisverzekering
Inboedelverzekering
Reisverzekering

Onderling delen stimuleren
Er zijn van die spullen die mensen maar heel af en toe nodig hebben. Even lenen van de buurman of van een vriend is dan een uitkomst. Centraal Beheer wil vertrouwd delen voor iedereen mogelijk maken. Door te doen waar we goed in zijn: het bieden van zekerheid. Centraal Beheer ontwikkelde als eerste verzekeraar in 2011 al de verzekeringsoplossing voor het delen van auto’s via platforms als MyWheels en WeGo. Eerder dit jaar ging Centraal Beheer al een samenwerking aan met het bootdeelplatform Barqo. Ook heeft Centraal Beheer het verzekerd delen van de eigen woning via platforms als Airbnb mogelijk gemaakt door een aanpassing van de voorwaarden in de woonverzekering.

Ander voordeel
Mooie bijkomstigheid van spullen delen: dagelijks vinden er in de Nederlandse buurten ontmoetingen plaats die anders niet zouden plaatsvinden. Omdat je nooit weet wie er langs komt, leidt dit tot bijzondere ontmoetingen. Benieuwd welke? Ter inspiratie maakte Centraal Beheer deze video.