Apeldoorn,
30
november
2016
|
14:40
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer en Otly gaan samenwerken aan Content Hub voor financiële opvoeding

Otly en Centraal Beheer gaan samenwerken aan een platform waarop onderwerpen rondom geldzaken worden uitgelicht. Dit platform, de Otly ContentHub, helpt ouders bij de financiële opvoeding van hun kind(eren) en geeft tegelijkertijd handige en bruikbare tips. Zowel Otly als Centraal Beheer vinden het belangrijk dat kinderen van jongs af aan met geld leren omgaan. De content hub zal begin volgend jaar live gaan.

Een moderne geld-oplossing voor gezinnen met (jonge) kinderen
Otly wil ouders het zakgeld van hun kinderen makkelijker online laten beheren en via de ContentHub informatie bieden aan ouders. In de ContentHub staan inhoudelijke artikelen en relevante informatie voor ouders om geïnformeerd te worden over geldzaken en de financiële opvoeding van hun kind. Door deze samenwerking voegt Otly een belangrijke partner toe aan de ContentHub waardoor het inhoudelijke aanbod voor ouders verder wordt uitgebreid.

Otly CEO Lior Bornshtain zegt over de samenwerking “Ik ben erg blij met onze samenwerking met Centraal Beheer. Wij zien dat zij waardevolle inhoud kunnen bieden aan ons platform. Ouders kunnen deze informatie weer gebruiken om meer te leren over geld en de financiële opvoeding van hun kinderen. Ik heb zelf ook drie kinderen dus ik begrijp hoe belangrijk dit is.”

Financiële uitdagingen van gezinnen
Een gemiddeld Nederlands gezin heeft meerdere uitdagingen als het gaat om hun geldzaken. Regelen van voldoende inkomen voor de uitgaven, sparen voor later, zorgen dat kinderen kunnen studeren of hun vermogen optimaal laten groeien. Centraal Beheer wil Nederlanders helpen bij die uitdagingen. Voor Centraal Beheer biedt de Otly ContentHub een goede mogelijkheid om via een nieuw platform deze doelgroep te bereiken en meerwaarde te bieden.

Robin Clements, directeur Retail bij Centraal Beheer, is ook zeer enthousiast over deze samenwerking. “De meeste gezinnen hebben meerdere financiële uitdagingen. Dat zie ik zelf als vader ook. Otly biedt een laagdrempelige en sympathieke oplossing die past binnen de digitale ontwikkelingen. Met deze samenwerking slaan wij meerdere vliegen in een klap. Zo kunnen we als Centraal Beheer relevantzijn voor deze belangrijke doelgroep.”

Over Otly
Otly is een Amsterdamse startup gericht op de financiële opvoeding van kinderen. Met een zakgeld app voor zowel de ouder als het kind heeft Otly de eerste stappen gezet richting het creëren van de eerste bankervaring voor kinderen. Mede door het winnen van UberPITCH en de deelname aan Rockstart Accelerator Programma heeft Otly grote stappen kunnen maken in 2016, het eerste volledige kalenderjaar in het nog korte bestaan van deze startup.