Apeldoorn,
14
mei
2018
|
09:38
Europe/Amsterdam

Verzekeraars bundelen krachten voor BlueCity Circular Challenge

Centraal Beheer, NN Group en VIVAT trekken samen op richting circulaire economie

Centraal Beheer, NN Group en VIVAT gaan gezamenlijk deelnemen aan de BlueCity Circular Challenge. De Circular Challenge wil op een innovatieve manier de realisatie van de circulaire economie versnellen. Tijdens de challenge gaat een team, bestaande uit studenten en young professionals, de strijd aan met andere teams. Doel is om na te denken over en concepten te ontwikkelen die de circulaire economie in onder andere de financiële sector stimuleren.

Sustainable Insurance
De Rijksoverheid heeft in januari 2017, samen met bedrijven, vakbonden, overheden, natuur- en milieuorganisaties, kennisinstituten en financiële instellingen haar ambities voor een circulaire economie vastgelegd in het Grondstoffenakkoord. De ambitie is om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben gerealiseerd in Nederland.

Om deze ambitie kracht bij te zetten hebben Centraal Beheer, NN Group en VIVAT de krachten gebundeld. De drie verzekeraars willen door middel van deze samenwerking, Sustainable Insurance genaamd, de betrokkenheid bij de circulaire economie in de branche vergroten.

Autowrakken in de circulaire economie
De BlueCity Circular Challenge start op 14 mei. De teams van studenten en young professionals strijden tijdens de uitdaging in mei en juni tegen elkaar om, geïnspireerd door de circulaire economie, een nieuw product te ontwikkelen met zo groot mogelijke toegevoegde waarde. Zij doen dit door middel van hergebruik van bestaande producten en grondstoffen. De teams worden hierbij geïnspireerd door ondernemers, designers en denkers binnen de circulaire economie om te ontdekken welke extra mogelijkheden er voor verzekeraars zijn om circulair te opereren. Concreet wordt er tijdens de challenge door het team van Sustainable Insurance nagedacht hoe verzekeraars hernieuwde waarde kunnen toevoegen aan total loss-verklaarde auto’s.

Op 22 juni 2018 besluit een vakjury welke winnaar het beste circulaire idee heeft ontwikkeld.

Over BlueCity
BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen ons ecosysteem van sociale ondernemers en radicale ‘disruptanten’ is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren we samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie. Kijk voor meer informatie op: http://www.bluecity.nl/