Apeldoorn,
26
september
2016
|
11:07
Europe/Amsterdam

Stichting Pensioenfonds RBS Nederland kiest voor Centraal Beheer APF

Stichting Pensioenfonds RBS Nederland sluit zich aan bij het Centraal Beheer APF. Hiertoe heeft het fonds besloten na een onderzoek onder drie algemeen pensioenfondsen (apf’en). Stichting Pensioenfonds RBS Nederland is hiermee het eerste pensioenfonds dat onderdak voor zijn pensioenrechten vindt bij het Centraal Beheer APF. Formeel vindt de overstap plaats op 1 januari 2017.

Het bestuur van Stichting Pensioenfonds RBS Nederland is op zoek gegaan naar een toekomstbestendige oplossing voor het vermogen van € 700 miljoen dat voor ruim tweeduizend deelnemers en gepensioneerden wordt beheerd. Het fonds heeft een sterke actuele dekkingsgraad van 125 procent en een beleidsdekkingsgraad van 126 procent.

Inhoud en samenwerking
Naast de inhoudelijke kracht van de propositie van het Centraal Beheer APF speelde ook de goede samenwerking tussen de fondsbesturen in de besluitvorming mee. Jacco Heemskerk, directeur van Stichting Pensioenfonds RBS Nederland: "Wij waren onder de indruk van het Centraal Beheer APF, de coördinatie over de onderdelen was helder en het contact was heel prettig.”

Selectie uit drie apf’en
Aanvankelijk overwoog Stichting Pensioenfonds RBS Nederland als oplossing een verzekerde regeling. Ondanks de hoge dekkingsgraad viel deze optie af vanwege de kosten. Zelfstandig doorgaan hield Stichting Pensioenfonds RBS Nederland als terugvalpositie achter de hand. Het onderbrengen van de pensioenrechten bij een apf, met name met het oog op toekomstbestendigheid, kwam na verloop van tijd steeds nadrukkelijker in beeld. Na een intensief onderzoek naar de proposities van drie apf’en besloot het bestuur van Stichting Pensioenfonds RBS Nederland het vertrouwen aan het Centraal Beheer APF te gunnen.

Bestuur Centraal Beheer APF
Huub Hannen voorzitter van het bestuur van Centraal Beheer APF: “We zijn blij dat RBS als toonaangevend fonds in de sector voor ons gekozen heeft en we kijken uit naar de samenwerking.“