Apeldoorn,
31
oktober
2017
|
09:34
Europe/Amsterdam

Otly en Centraal Beheer lanceren Zakgeld Starterkit op Wereldspaardag

Online platform helpt ouders en kinderen bij praten over geldzaken

Vandaag, op Wereldspaardag, lanceren Otly en Centraal Beheer de Zakgeld Starterkit. Dit online platform helpt ouders en kinderen om op een leuke en leerzame manier over geldzaken te praten.

Sinds 1924 wordt op Wereldspaardag aandacht gevraagd voor het belang van sparen. Wereldwijd stimuleren allerlei partijen mensen om een spaarpot op te bouwen. Voor kinderen is aandacht voor sparen extra belangrijk, weet Vedran Vego, mede-oprichter van Otly. “Zo blijkt uit onderzoek van het Nibud dat volwassenen die als kind geleerd hebben met geld om te gaan, later minder vaak financiële problemen hebben”.

Samen praten over (zak)geld
Om ouders en kinderen te helpen met de financiële opvoeding, ontwikkelden Otly en Centraal Beheer de Zakgeld Starterkit. Marteyn Roose, directeur bij Centraal Beheer: ”Er is op internet al veel informatie te vinden over zakgeld en sparen. Maar die is niet gericht op het gesprek daarover met kinderen. Wij vinden het belangrijk dat ouders en kinderen over geld praten. Zodat het onderwerp voor beiden echt gaat leven. Daar kun je wat ons betreft niet vroeg genoeg mee beginnen.”

Bekijk hier hoe kinderen zelf denken over sparen.

Bekijk de Zakgeld Starterkit op zakgeld.info
De Zakgeld Starterkit bestaat onder andere uit:

- Het zakgeldcontract: een handig voorbeeld van een contract waar ouders en kinderen samen over kunnen praten. Downloaden, printen en ondertekenen. Goed geregeld!
- De zakgeld berekenaar: hoeveel zakgeld geef je op welke leeftijd? Gebaseerd op data van het Nibud en Otly.
- De gratis ‘Geld is leuk’ app.
- Informatie over hoe je zakgeld makkelijker kunt regelen met een app, zoals Otly.
- Achtergronden: Een zorgvuldig samengestelde selectie artikelen over zakgeld, educatie en financiën.