Apeldoorn,
31
maart
2022
|
10:48
Europe/Amsterdam

Koningin Máxima aanwezig bij nlgroeit-dankbijeenkomst in Zeist

Samenvatting

Koningin Máxima was woensdag 30 maart aanwezig bij een evenement van nlgroeit in Zeist. Bianca Tetteroo, voorzitter van de Raad van Bestuur, ontving de Koningin namens Achmea. Het evenement werd gehost door Centraal Beheer. Nlgroeit is een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. De bijeenkomst is een dankbetuiging van nlgroeit aan alle betrokkenen die zich de afgelopen zes jaar hebben ingezet voor ondernemers. Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, nam na haar toespraak deel aan een aantal rondetafelgesprekken over de rol van nlgroeit.

Nlgroeit richt zich op het verbeteren van ondernemerschap binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb). Door onder meer mentortrajecten, groeiassessments en evenementen wil nlgroeit ondernemers inspireren en hen helpen hun bedrijf verder te laten groeien. Het is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel (KVK), Stichting NLevator en NL2025. Nlgroeit werkt sinds drie jaar samen met Centraal Beheer. Het VIP-event was bedoeld voor mentoren, groei-ambassadeurs, partners en stakeholders die in de afgelopen jaren ondernemers hebben geholpen met hun groeiambities. Aan de hand van mentor-mentee verhalen werd stilgestaan bij de impact van de mentoren die ondernemers ondersteunen en inspireren. Nlgroeit wilde hen met dit event ontzettend bedanken voor hun inzet.

Aan de wieg van nlgroeit
Koningin Máxima is 16 jaar lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.  Dit is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Hare Majesteit de Koningin Máxima sprak in haar toespraak haar dank uit.

Ik stond aan de wieg van nlgroeit. De groei van de ondernemer is nooit een rechte lijn omhoog. Er zijn zoveel zaken waar je als ondernemer rekening mee moet houden, dit vraagt een ongelooflijke wendbaarheid van ondernemers. Er is de komende jaren steeds meer wendbaarheid en flexibiliteit voor nodig om te kunnen groeien. Ik richt een groot woord van dank aan alle mentoren en partners die een heleboel betekenen. Ik hoop dat we de komende vijf tot zeven jaar nog meer kunnen groeien met nlgroeit.

Hare Majesteit Koningin Máxima

Groeikracht
Koningin Máxima ging na haar toespraak met aanwezigen in gesprek over de vraag hoe nlgroeit het mkb in Nederland kan stimuleren en hoe het mentorprogramma verder verbeterd kan worden. Centraal Beheer en nlgroeit bundelden hun krachten om proactief bij te dragen aan de groeikracht en continuïteit van bedrijven in het MKB. 

Ik ben ontzettend trots dat Koningin Máxima op bezoek kwam voor de VIP-bijeenkomst in Zeist gehost door Centraal Beheer. Het was een indrukwekkend bezoek en we hebben waardevolle gesprekken kunnen voeren over de rol en de toekomst van nlgroeit. Wij staan als persoonlijke verzekeringspartner naast de ondernemer en helpen groei te realiseren in zijn of haar ondernemerschap. Dit doen we met diverse diensten en verzekeringsoplossingen. De samenwerking met nlgroeit past heel goed bij deze ambitie. Het gaf enorm veel energie om met de mentees en ondernemers in gesprek te zijn over de toekomst van nlgroeit.

Jack Hommel, directeur Centraal Beheer Bedrijven