28
februari
2017
|
17:42
Europe/Amsterdam

Hackathon stimuleert innovatie bij Centraal Beheer

Centraal Beheer wil klaar zijn voor de toekomst, waarin mensen en middelen volledig ‘connected’ zijn. Daarom werkten donderdag 23 en vrijdag 24 februari 2017 studenten en medewerkers van Centraal Beheer tijdens een hackathon 24 uur samen aan het verzekeren van de toekomst. Het thema was ‘The connected world’ en is gebaseerd op het idee dat in 2020 ruim 20 miljard dingen connected zijn.

‘Internet verandert alles!’
De teams trokken alles uit de kast. Ze hebben goed gekeken naar technologische ontwikkelingen en trends in de verzekeringsmarkt. Bijna allemaal zetten ze netwerken in, of maken gebruik van het groeiend aantal beschikbare data. Na 24 uur non-stop knallen was het pitch-time. In Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer, pitchten de teams hun idee in een werkend concept of prototype aan de driekoppige jury.

Jury verrast door de kwaliteit van de concepten
De opdracht was moeilijk, maar in minder dan 24 uur werden 6 concepten van zeer hoge kwaliteit gepresenteerd. De jury lette vooral op waar Centraal Beheer vandaag al mee aan de slag kan en of de klanten hier echt op zitten te wachten. Zij beoordeelden ‘Moudje’ met de tweede prijs. In hun concept stonden duidelijk de merkwaarden van Centraal Beheer centraal. Zij zetten persoonlijk contact en techniek in bij het bieden van een oplossing voor het mobiliteitsprobleem van ouderen.

Het team ‘Sam Sam’ ging er met de hoofdprijs van 2.000 euro vandoor
Zij stappen in de wereld van de deeleconomie. Naast het delen van een auto bieden zij een concept waarbij het mogelijk is om ook de kosten van de verzekering, het gebruik en onderhoud samen te delen. Het idee is simpel maar erg doeltreffend en in te zetten bij verschillende doelgroepen.

De kwaliteit van de overige 4 teams was er niet minder om
Samen centraal: een platform zet het netwerk van de ouderen efficiënt in voor de oplossing van dagelijkse problemen en ongemakken.
Centraal Beheerd: door data te delen, krijgen klanten korting op verzekeringen.
Havik; gebruik maken van sensoren in huis en bieden een platform met een netwerk dat direct een oplossing biedt voor kritieke situaties.
A-team: de app ‘Mobi’ voorziet in het efficiënt inzetten van een wagenpark met zelfrijdende auto’s.

Centraal Beheer onderzoekt nu of en hoe de concepten een rol kunnen spelen bij innovatie in de dienstverlening van het bedrijf. Ben je benieuwd naar de sfeerimpressie, kijk dan naar de aftermovie.