Apeldoorn,
27
mei
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer zet innovatieve hagelschadescanner in bij hagelcalamiteit

Centraal Beheer heeft de primeur in Nederland met de demonstratie van de hagelschadescanner. De hagelschadescanner van ADOMEA-CSI is een innovatieve manier om snel en grondig de schade aan een auto te kunnen vaststellen die veroorzaakt is door een fikse hagelbui en wordt ingezet bij hagelcalamiteiten. Dit is in Nederland nog niet eerder toegepast.

De hagelschadescanner is een geavanceerd mobiel systeem dat in zeer korte tijd aan de hand van digitaal beeldmateriaal en bijbehorende interpretatiesoftware een nauwkeurige berekening van het reparatiebedrag kan maken.

Presentatie hagelschade scanner tijdens 10e editie Kleine-Deukjes-Dagen®
De demonstratie met technische uitleg over de werking van de hagelschadescanner vond vandaag plaats tijdens de Kleine-Deukjes-Dagen® van Centraal Beheer. Op dit evenement dat voor de tiende keer is georganiseerd, laat Centraal Beheer haar particuliere klanten kennismaken met haar uitstekende schadeservice. Want tijdens dit grootse evenement kunnen zij gratis tot 3 kleine deukjes in hun personenauto laten repareren. Dit keer verwacht Centraal Beheer circa 3.000 auto’s in Ahoy, verspreid over 2 dagen.

Klanten nog sneller en beter helpen bij hagelschade
Centraal Beheer start als eerste Nederlandse partij een pilot met de innovatieve techniek van de hagelschadescanner. Pieter Louter, directievoorzitter van Centraal Beheer: “We starten een pilot met de hagelschadescanner omdat we onze klanten nog sneller en beter willen kunnen helpen bij schade na een fikse hagelbui. We zetten de scan in bij hagelcalamiteiten waarbij door een lokale bui op grote schaal hagelschade aan auto’s ontstaat. Zoals bijvoorbeeld vorig jaar zomer in Den Bosch, waarbij duizenden auto’s hagelschade opliepen. Klanten willen dan snel weten waar ze aan toe zijn. Wij willen er voor hen zijn op zo’n moment. Wij denken dat we klanten met de inzet van de hagelscanner nog sneller en beter kunnen helpen. We zien de laatste jaren twee tot drie keer per jaar een grote hagelcalamiteit. En dat aantal neemt toe door de weersinvloeden. Bij de eerstvolgende hagelcalamiteit zullen we de scanner dan ook inzetten.”

Digitale hagelschadescanner die snel en exact schade vaststelt
De hagelschadescanner is een portable cabine waarin een personenwagen geplaatst kan worden en waarin door 17 high-resolution camera’s opnamen gemaakt worden van de wagen. De camera’s registreren carrosserie-reflectiebeelden van de op de binnenzijde van de hagelschadescanner geprojecteerde horizontale/verticale banen. De software zet deze beelden in enkele minuten om in de exacte locatie én impact (lengte-breedte-diepte) van de hagelinslag in het plaatwerk van de personenwagen. De impact wordt uitgedrukt in een categorie en de categorie correspondeert met de tijd die nodig is om de hagelimpact met UZS (Uitdeuken Zonder Spuiten) te verwijderen. Elke hagelschadescan duurt 2 minuten en de software heeft 3 minuten nodig om een gespecificeerd hagelschaderapport te genereren. De scanner werkt snel en de berekeningen zijn zeer exact. Een expert of hersteller zou gemiddeld 30-45 minuten nodig hebben om eenzelfde soort rapport te maken.