Apeldoorn,
07
juni
2018
|
14:54
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer weer nummer 1 in beleggingsonderzoek

Vergelijkingssite Beleggingsmatch vergeleek 15 vermogensbeheerders en mixfondsen. Centraal Beheer komt in dit onderzoek voor de tweede keer op rij naar voren als aanbieder met de laagste kosten.

In 2017 scoorde Centraal Beheer ook hoog in het onderzoek. De beoordeling voor laagste kosten wordt voortgezet in 2018.

Het onderzoek vergelijkt vijftien vermogensbeheerders en mixfondsen die bedragen vanaf 1.000 euro toestaan en vergeleek de kosten bij inlegbedragen van 1.000, 5.000 en 10.000 euro. Het onderzoek richt zich op dienstverleningen waarmee de klant eenvoudig zijn geld kan laten beleggen, zonder zelf een beleggingsmix samen te stellen of deze bij te moeten houden.

Met Gemaksbeleggen kunnen klanten bij Centraal Beheer kiezen voor verschillende mixfondsen. Men kiest zelf het risico waarmee wordt belegd. De beleggingen worden beheerd door Achmea Investment Management. Portfolio Manager Jeroen Roskam: “Het loont om een goede mix samen te stellen en daarbij ver vooruit te kijken. We spelen met opzet niet in op korte termijn gebeurtenissen. Dat leidt namelijk tot hogere kosten en meestal regeert dan de emotie. Emotie is een slechte raadgever bij beleggen.”

Lees het onderzoeksrapport hier.