Apeldoorn,
03
juni
2015
|
13:40
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer tekent Green Deal autodelen

Centraal Beheer tekent vandaag de Green Deal Autodelen. Hiermee geeft Centraal Beheer aan zich actief in te zetten voor de toename van autodelen in Nederland.

De Green Deal Autodelen wordt vandaag in Utrecht ondertekend door een brede coalitie van 30 partijen. Als gezamenlijke ambitie willen deze partijen autodelen laten groeien tot een netwerk van 100.000 deelauto’s in 2018. Hiermee wordt de doelstelling over autodelen uit het SER-Energieakkoord met twee jaar vervroegd. Met dit initiatief willen de partijen met elkaar de bekendheid van autodelen vergroten, kansen versterken en belemmeringen in kaart brengen en aanpakken.

De Green Deal is een initiatief van het Ministerie van I&M en wordt organisatorisch uitgevoerd door ShareNL.

Centraal Beheer is verzekeraar van de autodeelplatformen Mywheels, Snappcar en WeGo en partner van ShareNL. Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: “Het tekenen van de Green Deal Autodelen is voor ons een logische stap. Als verzekeraar zien wij dat het ‘nieuwe delen’ kansen biedt, maar ook nieuwe onzekerheden en risicovraagstukken met zich mee brengt. En nieuwe behoeften. Wij bieden oplossingen die zekerheid toevoegen. Daarvoor ontwikkelden wij een aantal jaren geleden al een speciale verzekering voor autodelen. Door met de Green Deal dit autodelen samen te stimuleren, door samen kennis en ervaring uit te wisselen, bereiken we meer. “

Meer informatie over de Green Deal autodelen vind je in het persbericht dat hier vandaag over verscheen.

Meer informatie over autodelen vind je ook op onze website.