Apeldoorn,
19
september
2016
|
15:59
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer start campagne voor RoadGuard: pechhulp zonder abonnement

Een gratis app waarmee je heel makkelijk hulp inschakelt. Dat is RoadGuard. De app is in mei geïntroduceerd in Nederland en sindsdien een regelrechte hit. Daarom biedt initiatiefnemer Centraal Beheer RoadGuard aan heel Nederland aan. Dat wordt kracht bijgezet met een campagne. Die afgelopen weekend alleen al bijna 10.000 downloads opleverde.

App een groot succes
Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: ‘Tegenwoordig wil iedereen alles mobiel. En het moet er zijn op het moment dat het nodig is. RoadGuard heeft dat als uitgangspunt. RoadGuard is makkelijker, persoonlijker, logischer. In vier maanden tijd heeft RoadGuard bewezen succes. We hebben al tienduizenden klanten die RoadGuard op hun mobiel hebben en al velen weer op weg geholpen na pech.”

Tijd voor campagne
Clements: “We zijn nu vier maanden actief en RoadGuard is goed op weg. We waren natuurlijk heel benieuwd naar de eerste ervaringen. Die zijn heel positief: gemiddeld krijgen we een 8,5 voor onze service. Daarom vinden wij het nu tijd om onze gratis pechhulp-app bij heel Nederland onder de aandacht te brengen met een campagne. Bovendien is de herfst in aantocht. In de koude maanden zien we gemiddeld meer pechmeldingen. We willen graag dat iedereen weet dat met onze pechhulpapp hulp dichtbij is, bij onverhoopte autopech.”

Opvallende aanpak
De campagne is vrijdag 16 september gestart met radio en is daarnaast ook zichtbaar in print en online. Centraal Beheer kiest daarbij voor een opvallende aanpak, die aansluit op de gedachte achter RoadGuard: Gemiddeld hebben Nederlanders één keer in de vier jaar auto- of motorpech. Waarom zou je vier keer betalen voor iets dat je maar een keer nodig hebt. Deze gedachte laat Centraal Beheer zien in de radiocommercial en advertentie door de boodschap vier keer terug te laten komen.

Nederlanders betalen vaak honderden euro’s bij startproblemen
De meest voorkomende gevallen zijn een lekke band, een lege accu en problemen door verkeerd tanken. Maak je maar weinig gebruik van pechhulp, dan betaal je met een lidmaatschap wel je doorlopende abonnementskosten. Wil je auto een keer niet starten, dan kan dat omgerekend al snel honderden euro’s kosten. Met RoadGuard betaal je per keer dat je gebruik maakt van pechhulp. Hulp bij startproblemen kost je dan niet meer dan 70 euro.