Apeldoorn,
01
juli
2022
|
08:16
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer schrapt negatieve rente al voor de zomervakantie

Samenvatting

Centraal Beheer heeft per 1 juli 2022 de rente verhoogd voor klanten met een saldo op hun Rente Plus rekening boven €100.000 met 0,25%. Met deze aankondiging vervalt de negatieve rente voor deze klanten.

Deze renteverhoging volgt op een eerdere verhoging van - 0,5% naar - 0,25% die Centraal Beheer, vooruitlopende op de ECB aankondiging, begin juni al doorvoerde.  "Een situatie met langdurig negatieve rentes is onwenselijk voor iedereen. Daarom hebben we de negatieve rente dan ook snel, per 1 juli, voor al onze spaarklanten aangepast", aldus Marteyn Roose, directeur Particulieren bij Centraal Beheer.

Rente wordt 0,0% 
Voor de Rente Plus spaarrekeningen bij Centraal Beheer met een tegoed van meer dan €100.000 wordt de rente 0,0%. Voor rekeningen met een saldo tot en met €100.000 is de rente al 0,00%. Dit blijft ook het geval per 1 juli. 

Rentestand ECB
De rentes die Centraal Beheer hanteert zijn afhankelijk van veel factoren, waaronder de renteniveaus op internationale kapitaal- en geldmarkten, de balanspositie, de kosten die de bank maakt en de productspecificaties en concurrentieverhoudingen. De timing en de exacte invulling van het rentebeleid hangen af van de marktomstandigheden. De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt haar belangrijkste rentestand - de rente die banken van de ECB ontvangen voor het stallen van geld - per juli met 0,25 procentpunt.