Apeldoorn,
11
december
2017
|
10:48
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer partner van innovatieproject self-driving boat

Self-driving boatGisteren voer de eerste zelfvarende boot op basis van artificial intelligence officieel volledig zelfstandig door de Amsterdamse grachten. Centraal Beheer heeft zich als strategisch verzekeringspartner aan het innovatieproject van Xomnia verbonden.

De auto industrie is hard op weg met de eerste zelfrijdende auto’s. Maar hoe zit dat op het water? Er vaart nu een eerste zelfvarende boot in de Amsterdamse grachten die volledig werkt op basis van artificial intelligence. Big data bedrijf Xomnia laat zien dat je een self-driving boat kan maken met een minimaal budget, vijf camera’s en een deep learning toepassing en heeft daarmee een wereldprimeur.

Jeroen Bartelse, innovatiemanager: “Centraal Beheer heeft ervoor gekozen om als partner mee te doen met de ontwikkeling van de self- driving boat, omdat wij willen leren van de concrete toepassing van nieuwe technieken als machine learning en image recognition. In plaats van afwachten wat de wereld gaat doen, kiezen wij er juist voor om te participeren bij zulke nieuwe ontwikkelingen. Deze samenwerking stelt ons daarnaast in staat praktische kennis op te doen van nieuwe risico’s zoals op het gebied van autonoom varen. Daarnaast past deze boot ook bij de trend dat objecten connected worden waardoor er nieuwe premiemodellen mogelijk worden. “