Apeldoorn,
24
maart
2015
|
15:27
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer partner in campagne autodelen Natuur & Milieu

Onderling delen stimuleren door het bieden van zekerheid

1,3 miljoen Nederlanders zijn bereid om hun auto te verhuren. Voorwaarde is wel dat het eenvoudig te regelen is en de auto goed verzekerd is. Dit blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu, uitgevoerd door Panelwizard. Natuur & Milieu lanceert deze cijfers in het kader van een grootschalige autodeelcampagne, die vandaag start. Centraal Beheer is partner van de campagne.

Verzekeringsoplossing: zekerheid bieden
Centraal Beheer ontwikkelde als eerste verzekeraar al in 2011 de verzekeringsoplossing voor het delen van auto’s via platforms als MyWheels en SnappCar. Verhuur van auto’s is op particuliere autoverzekeringen namelijk doorgaans uitgesloten van dekking. Met deze verzekering is de auto die particulier verhuurd wordt allrisk verzekerd in de periode dat hij wordt verhuurd.

Onderling delen stimuleren
Centraal Beheer wil het ‘onderling delen’ stimuleren. Onderlinge solidariteit en het samen risico’s delen zit namelijk in de coöperatieve roots van Centraal Beheer. We willen daarom de deeleconomie faciliteren door oplossingen te bieden voor de (nieuwe) vragen en behoeften die de deeleconomie met zich meebrengt. Door te doen waar we goed in zijn: het bieden van zekerheid.

Samen kunnen we meer
Robin Clements, directeur bij Centraal Beheer: “We zijn partner in de campagne ikbenhopper.nl/autodelen van Natuur&Milieu omdat we elkaar versterken. Wij bieden zekerheid waar dat van toegevoegde waarde is. Auto’s die worden gedeeld via de platforms MyWheels en Snappcar zijn met een speciale verzekering allrisk verzekerd bij Centraal Beheer voor de periode dat ze verhuurd zijn. Zo zorgen we voor een oplossing als er onverhoopt iets misgaat. Nu al bestaat het aanbod uit ruim 11.000 auto’s. Centraal Beheer hoopt dat door het bieden van de verzekeringsoplossing nog veel meer mensen hun auto’s gaan delen met elkaar.”

Meer over autodelen: centraalbeheer.nl/autodelen