Apeldoorn,
10
september
2019
|
12:50
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer ontvangt keurmerk MKB Verzuim-ontzorgverzekering

Centraal Beheer heeft het keurmerk “MKB Verzuim-ontzorgverzekering” ontvangen. Deze nieuwe verzuimverzekering inclusief arbodienstverlening is het resultaat van afspraken tussen het ministerie van SZW, MKB-Nederland, VNO-NCW, LTO Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

Afspraken zorgen voor volledige ondersteuning van kleine werkgevers bij verzuim
De MKB Verzuim ontzorg-verzekering van Centraal Beheer biedt speciaal aan kleine werkgevers volledige ondersteuning bij langdurig verzuim van medewerkers. Er wordt samengewerkt met arbodienst Expereans. Met deze uitbreiding op de reeds meest complete verzuimverzekering van Centraal Beheer, Verzuimservice Compleet, is er nog meer ondersteuning voor de werkgever. Door onder andere een vaste casemanager toe te wijzen.

Casemanager neemt activiteiten over bij verzuim en re-integratie
Bij (dreigend) langdurig verzuim van de medewerker wijst Centraal Beheer een casemanager toe aan de werkgever en medewerker voor begeleiding bij verzuim en re-integratie. De casemanager is ‘regisseur’ tussen werkgever, medewerker en professionals als bedrijfsartsen en arbeidsdeskundigen, zonder hun verantwoordelijkheden over te nemen. Deze ondersteuning neemt de kleine werkgever veel werk uit handen waardoor hij zich gewoon kan blijven focussen op zijn bedrijf. Een ander voordeel is dat de voorgeschreven re-integratie-activiteiten volledig vergoed worden. Dus geen zorgen over onverwachte kosten bij verzuim. Kortom, een verzekering die doet waar hij voor bedoeld is: werkgevers in het MKB ontzorgen bij langdurig verzuim.

De belangrijkste voordelen van de MKB Verzuim ontzorg-verzekering op een rij:

  • Optimale ontzorging van de ondernemer. De casemanager zorgt voor de verzuim en re-integratie-activiteiten.
  • Effectiever re-integratietraject voor de medewerker.
  • De verzekering zorgt voor financiële stabiliteit voor de werkgever waarbij onverwachte grote premiestijgingen door het ‘eigen verzuim’ worden voorkomen.
  • Re-integratie-activiteiten die op initiatief of na akkoord van de bedrijfsarts of Centraal Beheer worden ingezet, worden volledig vergoed.
  • Poortwachterproof omdat onder andere het risico op loonsancties door Centraal Beheer wordt afgedekt als de werkgever alle adviezen opvolgt.