Apeldoorn,
15
juni
2023
|
16:15
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer lanceert merkcampagne in verlengde van 'Even Apeldoorn bellen': ‘Komt goed’

Samenvatting

Maandag 19 juni start de nieuwe merkcampagne van Centraal Beheer: ‘Je huis verduurzamen? Komt goed.’ De campagne is de eerste vanuit een nieuw campagneconstruct ‘Komt goed’ en is ontwikkeld door DDB Amsterdam. Naast de ‘Even Apeldoorn bellen’ campagne, die voor merkbekendheid zorgt, moet deze campagne helpen om de inhoudsbekendheid van het merk te vergroten.

Still6

Méér dan alleen verzekeringen 
Centraal Beheer is sinds 2018 in beweging van verzekeraar naar brede dienstverlener. Naast verzekeringsproducten biedt Centraal Beheer financiële oplossingen zoals sparen, beleggen en hypotheken aan. Maar ook diensten zoals zonnepanelen, isolatie en een auto-abonnement. Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders Centraal Beheer kennen als verzekeraar. Dat Centraal Beheer Nederland meer te bieden heeft, is minder bekend. Met het nieuwe campagneconstruct ‘Komt goed’ wil de dienstverlener daar verandering in brengen. 


Komt goed 
Pieter van der Krol, Manager Merk & Marketingcommunicatie bij Centraal Beheer legt uit: “Uit onderzoek blijkt dat klanten voor ons kiezen en bij ons blijven omdat wij een sterk merk zijn. Ze vertrouwen er op dat als er wat gebeurt, we altijd klaarstaan en zoeken naar een passende oplossing. Als je doorvraagt, is de algemene conclusie dat klanten er bij ons zeker van zijn dat het goed komt. Een fantastisch compliment dat we graag delen met de rest van Nederland. Dit hebben wij vertaald naar de merkbelofte ‘Komt goed’.”  Van der Krol: “Nederlanders willen graag onbezorgd leven en wonen. Maar de oplossingen die wij daarvoor bieden, zoals verzekeringen en (financiële) diensten, zijn voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Ook verduurzaming is zo’n belangrijk, maar ingewikkeld onderwerp. Waar moet ik beginnen? Is mijn dak wel geschikt voor zonnepanelen? Hoe betaal ik dat, en hoe zit het eigenlijk met die salderingsregeling? Met ‘Komt goed’ laten wij zien dat wij snappen dat die vragen leven. En dat wij klaarstaan om klanten hiermee te helpen.” 


In het verlengde van Even Apeldoorn bellen 
In opdracht van Centraal Beheer ontwikkelde DDB Amsterdam het nieuwe campagneconstruct. Dit is geen vervanger van ‘Even Apeldoorn bellen’. Van der Krol: “‘Even Apeldoorn bellen’ is een iconisch reclameconstruct dat erg goed bijdraagt aan onze merkbekendheid en overweging van ons merk d oor consumenten. Het heeft ons gebracht waar wij nu staan en daar gaan we ook zeker mee door. We zien dat Nederlanders ‘Even Apeldoorn bellen’ nog altijd associëren met verzekeren. Het nieuwe construct helpt ons bij het vergroten van inhoudsbekendheid. Met ‘Komt goed’ maken we zichtbaar wat er gebeurt nadat mensen even Apeldoorn bellen. Het biedt ook ruimte om de oplossingen die we klanten bieden te laten zien. Het werkt mooi in het verlengde van elkaar: als je even Apeldoorn belt, dan komt het goed.” 

Je huis verduurzamen 
Maandag 19 juni start de eerste ‘Komt goed’ – campagne. Van der Krol: “We werken ondertussen al aan de volgende variant in de ‘Komt goed’-reeks. Het is een concept dat we meerjarig willen gaan inzetten om klanten te laten zien waar we ze bij kunnen helpen. Natuurlijk altijd met de bekende knipoog van Centraal Beheer.” In de eerste campagne staat het verduurzamen van je huis centraal. We zien hier hoe het mijmeren over zonnepanelen zorgt voor de nodige spanning. De geïntegreerde campagne bestaat uit een televisie- en radiocommercial, digital out of home, online video’s, display banners en een social activatie. Bekijk de nieuwe televisiecommercial hier

STILL_Agency_grade_02

 

 

Credits 
Centraal BeheerPieter van der Krol, Evelien Schenkkan, Peggy Spaapen 
Concept & RealisatieDDB Amsterdam 
RegieJeroen Mol 
ProductiemaatschappijHazazah 
PostproductieAmbassadors 
EditMarc Bechtold 
Sound & RadioEarforce 
Media-inzetMindshare,  Dentsu
OnderzoekNeurensics, Memo2