Apeldoorn,
16
mei
2018
|
08:15
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer helpt mkb-ondernemers met digitale veiligheid

Digitale ontwikkelingen brengen groeikansen met zich mee, maar ook risico's. Eén op de vijf mkb-ondernemers heeft wel eens te maken gehad met cybercrime*. Het belang van cyberveiligheid neemt toe. Centraal Beheer introduceert daarom CyberZeker; een cyberverzekering, een 24/7 hulpdienst en aanvullende cyberdiensten voor mkb-ondernemers.

Jack Hommel, directeur bedrijven bij Centraal Beheer: “Na een cyberaanval staat je bedrijf korte of langere tijd stil. Hoe zorg je ervoor dat je bedrijf zo snel mogelijk weer ‘up and running’ is? Je hebt onder meer te maken met kosten voor herstel. Naast schade aan je eigen bedrijf is er mogelijk ook schade aangebracht aan anderen. Die risico’s verzeker je met onze cyberverzekering”.

24/7 hulpdienst
Jack Hommel: “Bedrijven met een cyberverzekering bij Centraal Beheer kunnen 24 uur per dag en 7 dagen per week bij ons terecht. Een melding van een cyberincident of gegevensinbreuk beoordelen we eerst met ons cyberteam. Is het ernstig, dan brengt onze partner Fox-IT samen met de IT’ers van het getroffen bedrijf alles weer op orde. Hun kennis van de systemen combineren we met onze specifieke kennis van cyber security.”

Komst nieuwe privacywet
Ook door de komst van de nieuwe privacy wet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei 2018) wordt het belang van digitale veiligheid voor de mkb-ondernemer steeds groter. Met de AVG-checklist helpt Centraal Beheer ondernemers inzicht te krijgen in de maatregelen die ze moeten nemen om te kunnen voldoen aan de nieuwe privacywetgeving.

Inzicht in cyberrisico’s met een Cyber Security-assessment
Centraal Beheer biedt bedrijven tegen betaling ook een Cyber Security-assessment aan. Een specialist beoordeelt op locatie de huidige ICT-beveiliging op 3 belangrijke onderdelen: personeel, bedrijfsprocessen en technologie. Het adviesrapport geeft aan welke cyberrisico’s de mkb-ondernemer loopt en welke beveiligingsmaatregelen hij het beste kan nemen om de kans op cyberincidenten en menselijke fouten te verkleinen. Om een eerste indruk te krijgen van de cyberrisico’s kan hij een kosteloze checklist invullen.

Centraal Beheer biedt straks nog meer cyberdiensten aan
“Ondernemers hebben groeiambities en wij willen die bedrijven graag helpen met innovatieve oplossingen, persoonlijke service en digitale ondersteuning”, aldus Jack Hommel. “In een later stadium zullen we ook andere diensten aanbieden die het securityniveau omhoog brengen. Denk bijvoorbeeld aan monitoringsdiensten en een awareness-programma voor medewerkers. Op die manier helpt Centraal Beheer ondernemers om te blijven doen waar zij goed in zijn: ondernemen.”

*Dat blijkt uit onderzoek van de Haagse Hogeschool dat in samenwerking met mkb-Nederland is uitgevoerd in twintig sectoren. Malware (30%), ransomware (17%) en phishing (10%) komen het meest voor.