Apeldoorn,
20
juli
2017
|
08:36
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer en Geldvoorelkaar.nl starten samenwerking

Centraal Beheer en Geldvoorelkaar.nl gaan geldvragers wijzen op het financiële risico van overlijden voor nabestaanden. Met een overlijdensrisicoverzekering willen partijen de financiële zekerheid voor de geldvrager en nabestaanden vergroten. En daarmee krijgt ook de gelduitlener, in geval van overlijden van de geldvrager, zijn geld terug.

Dit is de eerste stap in een unieke samenwerking tussen de verzekeraar en het grootste crowdfundingplatform van Nederland.

Helpen met financiële zekerheid
Pieter Louter, directievoorzitter Centraal Beheer: "Peer-to-peer financiering* zoals crowdfunding, past goed bij onze coöperatieve wortels. Ook bij onze zakelijke klanten zien we dat deze vorm van financiering een steeds grotere vlucht neemt. Tegelijkertijd zien we ook dat steeds meer particuliere klanten investeren via crowdfunding. Wij zien daarin ook voor ons een rol weggelegd. Graag helpen wij mensen met het regelen van hun financiële zekerheid. Daarom attenderen wij geldvragers nu met Geldvoorelkaar.nl op het risico van overlijden. Maar je kunt ook denken aan het risico van arbeidsongeschiktheid of andere bedrijfsrisico’s."

Martijn van Schelven, medeoprichter van Geldvoorelkaar.nl: "Crowdfunding is een financieringsinstrument dat sterk in opkomst is. Meer en meer wordt er gekeken naar mogelijkheden om risico’s voor zowel geldvragers als investeerders te verkleinen. Met Centraal Beheer als verzekeraar zijn we in staat om op een gedegen manier potentiële risico’s op meerdere vlakken te verkleinen. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een extra toegevoegde waarde bieden aan onze klanten en dat deze samenwerking in grote mate bijdraagt aan de verdere professionalisering van crowdfunding."

Meer informatie over 'Overlijdensrisicoverzekering, financiële zekerheid bij crowdfunding' vindt u op de landingspagina.

*Peer-to-peer financiering is een wijze waarop geldvragers en gelduitleners een geldtransactie kunnen uitvoeren zonder tussenkomst van traditionele financiële instanties, zoals banken. Zowel vragers als uitleners zijn individuele particulieren. Het internet heeft peer-to-peer financiering mogelijk gemaakt door het samenbrengen van vragers en uitleners.

 

Over Geldvoorelkaar.nl
Geldvoorelkaar.nl is grondlegger van crowdfunding in Nederland en op basis van het totaal aantal gefunde projecten (> 1.200) en volume (> 111 miljoen euro) marktleider. Haar doel is een positief verschil te maken op het gebied van financiering voor het MKB. Onlangs heeft Geldvoorelkaar.nl als eerste in de branche de grens van € 110 miljoen euro aan crowdfunding gepasseerd. Dit is een belangrijke mijlpaal. De focus ligt op het bieden van financieringsoplossingen aan het MKB, door een helder en toegankelijk platform te bieden voor investeerders en samenwerkingspartners (intermediairs, accountants, adviseurs en banken). Geldvoorelkaar.nl beschikt over een vergunning van de AFM.