04
februari
2019
|
15:46
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer doet mee met Samen Slim Rijden Zeist

Twee wijken in de gemeente Zeist starten met autodelen. Samen Slim Rijden Zeist biedt een nieuw autodeelconcept aan in samenwerking met Centraal Beheer en OnzeAuto, een landelijke aanbieder van deelauto’s in besloten kring. Afgelopen zaterdag maakten de bewoners van Den Dolder kennis met het autodelen. Ze konden meteen een proefrit maken in een gloednieuwe elektrische auto. 

Voor veel mensen geldt dat ze de auto weinig gebruiken. Ze maken af en toe een rit; meestal staat de auto voor de deur. De vaste lasten lopen gewoon door. Als je daarbij de reparaties en de brandstof optelt, dan wordt dat enkele ritje wel erg duur.

Autodelen met medebewoners in je wijk
Samen Slim Rijden Zeist biedt een aantrekkelijk en ook duurzaam alternatief: je deelt een moderne elektrische auto met buurtgenoten die in gebruik volledig CO2 vrij is. Je weet wie er nog meer in rijdt en je kunt de auto reserveren via de handige app van OnzeAuto. De kosten deel je samen. De besparing kan op die manier oplopen tot een paar honderd euro per maand.

Deeloplossingen die het delen makkelijker en betrouwbaar maken
“De auto die wordt gedeeld via Samen Slim Rijden Zeist en de inzittenden zijn verzekerd bij Centraal Beheer”, zegt Michiel Krouwer, commercieel manager Bedrijven en initiatiefnemer namens Centraal Beheer. “Onderlinge solidariteit en samen risico’s delen zit in onze coöperatieve roots. We zien bij onze klanten een ontwikkeling van bezit naar gebruik van het voertuig. Consumenten willen gebruiksgemak en geen zorgen hebben over mogelijke risico’s. Centraal Beheer participeert in de deelmarkt om te kijken naar toekomstbestendige oplossingen om het delen makkelijker en betrouwbaar te maken.” 

De deelverzekering van de toekomst
Via Samen Slim Rijden Zeist onderzoekt Centraal Beheer welke behoeften en vragen gebruikers hebben als het gaat om vertrouwen en zekerheid rondom het delen van auto's. Welke onzekerheden en drempels ervaren gebruikers bijvoorbeeld als er schade optreedt tijdens het gebruik? Daarmee werkt Centraal Beheer aan de deelverzekering van de toekomst.