Apeldoorn,
19
april
2018
|
09:13
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer breidt online Thuis Hypotheek uit

Centraal Beheer breidt haar Thuis Hypotheek Online uit. Naast starters kan nu ook een beperkte groep doorstromers zonder advies online een hypotheek afsluiten.

Vorig jaar introduceerde Centraal Beheer de mogelijkheid voor starters om zelf online een hypotheek af te sluiten. Om aan te sluiten op vernieuwing in de hypotheekmarkt, en op de toenemende behoefte van consumenten om financiele zaken zelf en online te regelen.

Doorstromers
De Thuis Hypotheek Online was tot nu toe beschikbaar voor een selecte groep starters. Angela Eijlander, manager Hypotheken bij Centraal Beheer: “Ook binnen de markt voor doorstromers hebben we keuzes gemaakt. Niet alle doorstromers komen bij ons in aanmerking om online hun hypotheek af te sluiten. Zodra het maatwerk wordt, of er zijn oude of complexe hypotheekvormen in het spel, adviseren wij om advies in te winnen. Op verschillende plekken in de aanvraagstraat verwijzen wij dan ook door naar een adviseur.”

Eijlander: “Om te weten of online aanvragen wel bij de klant past, toetsen we ook bij deze doelgroep of er voldoende hypotheekkennis is. Daarvoor hebben we een uitgebreidere Kennis- en Ervaringstoets dan voor starters. Niet geslaagd? Dan is online afsluiten geen optie.”

De klant is steeds meer online
“Wij willen de klant helpen in zijn hele proces: van huis zoeken tot het regelen van de hypotheek. Dit proces vindt steeds meer online plaats. Wij vinden het daarom belangrijk deze ontwikkelingen te ondersteunen met oplossingen. En onze klant vraagt daar ons ook om. En het past bij ons. Maar het moet wel vertrouwd zijn. Past het beter om de reis op een andere plek voort te zetten, dan sturen wij graag in de goede richting. De klant kan op elk moment kiezen om advies in te schakelen. Zo leveren wij leads voor adviseurs die bij ons zijn aangesloten. We werken samen als business partner: samen zorgen we voor een optimaal ingerichte klantreis. Ik zie dat breder dan de grenzen van onze eigen organisaties.”