Apeldoorn,
07
juni
2017
|
13:52
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer biedt dyslexie lettertype aan bezoekers website

Centraal Beheer introduceert op zijn website een speciaal lettertype voor mensen met dyslexie. Het is de 1e verzekeraar die gebruikmaakt van het lettertype dat door de startup ‘Dyslexie font’ is ontwikkeld. De website is hierdoor voor dyslectici prettiger te lezen.

Centraal Beheer verbetert continu de toegankelijkheid van zijn website. Benno Smit, manager Klantcontact online: “Wij vinden dat iedereen onze website moeiteloos moet kunnen lezen. In Nederland heeft 1,5 miljoen mensen leesproblemen. Zij hebben aanvullende voorzieningen nodig. Zo hebben we al voor slechtzienden opties toegevoegd om de grootte van het beeld en het contrast aan te passen. Daar komt nu het Dyslexie font bij.”

Dyslexie font is ontdekt tijdens startup event van Centraal Beheer
Initiatiefnemer is grafisch ontwerper Christian Boer. Hij heeft zelf dyslexie en heeft het lettertype ontworpen. Hij presenteerde het Dyslexie font tijdens een startup event van Lab55, het innovatielab van Centraal Beheer. Smit: “Wij werken graag samen met startups omdat zij in een mum van tijd een innovatie neerzetten waarmee wij onze klanten echt helpen. Wij ontvangen al veel complimenten van onze klanten waaruit blijkt dat dit Dyslexie font hen echt helpt.”

Makkelijker lezen
Het Dyslexie font is zo ontworpen dat elke letter uniek is in zijn vorm. Hierdoor wordt het draaien, spiegelen en verwisselen van letters tegengegaan. Ook is er extra ruimte tussen letters en woorden. De hoofdletters van het Dyslexie font worden extra dik aangezet, waardoor het begin van een zin niet langer wordt overgeslagen. Hierdoor kunnen dyslectici sneller lezen, maken ze minder fouten en begrijpen ze teksten beter.