Apeldoorn,
04
september
2019
|
13:30
Europe/Amsterdam

Bikescout bij Centraal Beheer officieel in gebruik genomen

Bikescout werd gisterenmiddag met trots gedemonstreerd en in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Willems van de gemeente Apeldoorn.

Het innovatieve systeem van bouwbedrijf Heijmans verbetert de verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten bij de in- en uitrit van Centraal Beheer aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn. Centraal Beheer en de gemeente Apeldoorn hebben gezamenlijk het initiatief genomen om Bikescout aan te leggen. Het systeem waarschuwt automobilisten met led-licht in het wegdek voor naderende fietsers. 

Bikescout verbetert verkeersveiligheid bij Centraal Beheer
Albert Spijkman “Bikescout is een geweldige uitvinding. Bij ons op de Campus bij de in- en uitrit op de Laan van Malkenschoten is de verkeersituatie behoorlijk druk en vrij onoverzichtelijk. Veel fietsers, automobilisten en voetgangers maken daar gebruik van. Bestuurders geven aan soms het gevoel te hebben dat je ogen in je achterhoofd moet hebben. Daarom nemen Centraal Beheer en de gemeente nu een tweetal maatregelen op die locatie. We installeren Bikescout aan weerszijden van het fietspad bij de in- en uitrit. Tegelijkertijd passen we ons eigen fietspad aan richting de fietsenstalling. Zo wordt het hele kruispunt veiliger.”   

Albert Spijkman, directievoorzitter Centraal Beheer en wethouder Wim Willems van de gemeente Apeldoorn testten gistermiddag op de fiets de werking van Bikescout: