Apeldoorn,
09
oktober
2023
|
10:56
Europe/Amsterdam

Attens geeft hypotheekklanten €500,- te besteden in Klimaatwinkel Centraal Beheer

Samenvatting

Ruim 17.000 klanten van hypotheekverstrekker Attens mogen voor € 500,- producten en oplossingen aanschaffen om hun woning te verduurzamen. Zij kunnen dit budget besteden in de Klimaatwinkel van Centraal Beheer. Deze winkel biedt niet alleen toegang tot duurzame producten zoals zonnepanelen, isolatie en hybride warmtepompen, maar ook deskundig en persoonlijk advies.

In oktober en november ontvangen alle Attens-klanten met een huis de uitnodiging om dit budget te besteden aan verduurzaming van hun woning.

Steeds meer bedrijven helpen klanten met verduurzamen
Jaap de Groot van Centraal Beheer: “Onze verwachting is dat steeds meer bedrijven hun klanten of personeel stimuleren tot duurzaamheidsmaatregelen via een klimaatbudget. Het is een hele concrete manier om invulling te geven aan duurzaamheidsbeleid.” De Centraal Beheer Klimaatwinkel is nu al in gebruik bij circa 12.500 medewerkers van Achmea, waar het klimaatbudget onderdeel is van de CAO. Daar heeft al meer dan 60% van de medewerkers er gebruik van gemaakt.

De Groot: “Wij hebben onze Klimaatwinkel opgezet om verduurzaming makkelijk te maken door klanten informatie, persoonlijk advies en betrouwbare partners te bieden. Dit als oplossing voor het gebrek aan inzicht en overzicht dat vaak een belemmering vormt voor verduurzaming. Bedrijven die het budget aanbieden helpen we door de administratie, bestellingen en uitvoering volledig uit handen te nemen. Op deze manier maken we verduurzamen bereikbaar voor iedereen.”

Attens helpt klanten bij het verduurzamen van hun woning
Paul Bänziger van Attens Hypotheken: “Samen met Centraal Beheer zetten we ons in om onze klanten te helpen bij het realiseren van een duurzame woning. Attens is er speciaal voor mensen die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn, en we begrijpen de bijzondere financiële omstandigheden van deze doelgroep. Zo tellen we bijvoorbeeld onregelmatigheidstoeslag, inkomen uit tijdelijk of nul-urencontract volledig mee bij het inkomen. Gaat een klant verduurzamen? Dan krijgt de klant automatisch 0,4% rentekorting op het bedrag aan verduurzaming. Ons doel is om het kopen van een huis voor hen mogelijk te maken en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzame toekomst. Attens en Centraal Beheer zijn beiden onderdeel van Achmea. Deze samenwerking is dus logisch.”

Boilerplate

Over Centraal Beheer
Centraal Beheer is onderdeel van Achmea, de grootste coöperatieve verzekeringsgroep van Nederland. Particulieren en bedrijven kunnen bij Centraal Beheer terecht voor verzekeringen, financiële producten en diensten. Wij geloven in een persoonlijke relatie met onze klanten en oplossingen. Centraal Beheer heeft ruim 3000 medewerkers en is gevestigd in Apeldoorn.