Apeldoorn,
06
juni
2019
|
09:55
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer start met verkoop zonnepanelen

Sinds deze week kunnen woningeigenaren bij Centraal Beheer terecht voor zonnepanelen. Hiermee maakt Centraal Beheer een start met de dienst ‘Duurzaam Woongemak’, bedoeld om consumenten te helpen hun woning te verduurzamen.

Marteyn Roose, directeur bij Centraal Beheer: “We zien dat veel consumenten worstelen met het verduurzamen van hun huis. Uit klantonderzoek blijkt dat 65% van de klanten hun huis wel wil verduurzamen, maar het als ingewikkeld ervaart. Ze weten niet goed waar ze moeten beginnen en welke partij ze moeten inschakelen. Ze zien door de bomen het bos niet meer. Daar helpen wij ze graag een handje bij met de expertise die wij in huis hebben en samen met onze partners.
Wij hebben als verzekeraar al jaren ervaring met zonnepanelen en weten daardoor hoe belangrijk het is dat deze op een juiste manier geïnstalleerd worden. We weten niet alleen wat er mis kan gaan, maar daardoor ook hoe ze wel geïnstalleerd moeten worden. Daarom werken wij ook alleen met geselecteerde partners die aan alle keurmerken voldoen.”

Hulp bij de aanschaf van zonnepanelen
Roose: “We introduceren nu de eerste versie van Duurzaam Woongemak. Daarmee bieden we iedereen met een koopwoning hulp bij de aanschaf van zonnepanelen. Op onze website kun je vrijblijvend bekijken of je dak geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen erop kunnen en wat dit gaat kosten. Wil je vervolgens meer weten? Dan komt een adviseur bij je thuis voor een persoonlijk gesprek. Hij beantwoordt alle vragen, kijkt of het dak geschikt is en hoe de meterkast eruit ziet. Daarna kan er een goed advies en een passende offerte uitgebracht worden.”

Centraal Beheer is zelf geen leverancier van zonnepanelen, maar heeft in Zon Advies Nederland een deskundige partner gevonden. Met veel ervaring bij het veilig installeren van zonnepanelen. Binnenkort wordt Duurzaam Woongemak uitgebreid met andere duurzame oplossingen, zoals isolatie van de woning.

Meer diensten voor dagelijks gemak
Duurzaam Woongemak past in de koers van Centraal Beheer om niet alleen verzekeringen maar ook diensten aan te bieden, om consumenten altijd verder te helpen en dagelijks gemak te bieden. Daarom investeren we volop in nieuwe diensten om hulp te bieden bij dagelijkse kleine ongemakken waar mensen geen tijd, geen zin of geen verstand van hebben.