Apeldoorn,
23
januari
2013
|
07:30
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer Achmea introduceert verzekering voor online aankopen

Centraal Beheer Achmea introduceert vandaag tijdens de Webwinkel Vakdagen een verzekering voor online aankopen. De verzekering Koopzeker is de eerste verzekering die tijdige en correcte levering van online gekochte producten verzekert. Koopzeker is af te sluiten door webwinkeliers en gratis voor consumenten. Wordt het product te laat, beschadigd of helemaal niet geleverd, en komt de klant er met de webshop niet uit, dan krijgt de klant zijn geld terug. Centraal Beheer Achmea wil hiermee bijdragen aan de betrouwbaarheid van webwinkels, ten gunste van de consument en de ondernemer.

Centraal Beheer Achmea bemiddelt tussen klant en leverancier, wanneer een online gekocht product om welke reden dan ook niet goed wordt geleverd en de klant er met de webwinkel niet uit komt. Is de webwinkelier niet in staat het product te vervangen of repareren, dan ontvangt de consument via Koopzeker van Centraal Beheer Achmea het aankoopbedrag terug. Deelnemende webwinkels zijn te herkennen aan het Koopzeker- logo. 

Betrouwbaar en veilig
Er is behoefte  aan een dergelijk product, blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer Achmea. 70% van de respondenten gaf de voorkeur aan een webshop die een verzekering zoals Koopzeker bezit.  Bovendien bleek uit kleinschalige live testen dat het voor webwinkels meer omzet oplevert.  

Roland Keim, directeur Zakelijk Beheer
Stel dat je een nieuwe koelkast hebt besteld, maar de webshop waar je hem kocht gaat onverwacht failliet. Koopzeker biedt je de garantie dat je in zo’n geval je geld terug krijgt. Het is niet alleen een keurmerk, maar een verzekering die bijdraagt aan de betrouwbaarheid van webwinkels.
Roland Keim, directeur Zakelijk Beheer

Kredietwaardigheid gecheckt
Het logo van Koopzeker geeft aan dat een webwinkel de aankoopverzekering van Centraal Beheer Achmea heeft afgesloten. Centraal Beheer Achmea controleert iedere webwinkel, voordat deze het logo mag voeren. Daarbij worden onder andere de kredietwaardigheid en de leveringsvoorwaarden gecheckt. 

Boilerplate

Over Koopzeker
Koopzeker is een verzekering die eigenaars van webwinkels kunnen afsluiten bij Centraal Beheer Achmea. Met Koopzeker verzekeren zij de verzending en levering van aankopen van klanten. Webwinkeliers die een Koopzeker-verzekering afsluiten, krijgen het speciale Koopzeker-logo. Dit mogen zij plaatsen op hun website. Ziet een consument dit logo bij een webwinkel? Dan weet hij dat de verzending en levering van zijn aankopen verzekerd is. En gaat daarbij iets mis en komt hij er met de webwinkel niet uit? Dan zorgt Centraal Beheer Achmea voor bemiddeling en als de consument daar recht op heeft, een schadevergoeding. Meer informatie is hier te vinden.