16
mei
2023
|
07:30
Europe/Amsterdam

Centraal Beheer biedt klanten rentekorting op Groen Leningdeel

Centraal Beheer biedt klanten rentekorting op Groen Leningdeel van woninghypotheek

CentraalBeheerZonnepanelen0601

Centraal Beheer biedt bestaande en nieuwe hypotheekklanten vanaf 14 mei 2023 de mogelijkheid van een Groen Leningdeel met rentekorting. Dit gaat om een bedrag van maximaal 25.000 euro dat de klant gebruikt om zijn huis te verduurzamen. De actuele rentekorting op dit Groen Leningdeel is 0,8 procent. De klant moet deze lening in 15 jaar aflossen. Dit aanbod is voor nieuwe hypotheken en voor klanten die aanvullend lenen om te verduurzamen.

Om verdere verduurzaming van woningen aan te moedigen introduceert Centraal Beheer een Groen Leningdeel met een aantrekkelijke rentekorting. Dit deel van de hypotheek moeten klanten gebruiken voor het verduurzamen van hun woning. Dit leidt voor de bewoners tot lagere energielasten en een comfortabelere woning. Bijkomende reden is dat eigenaren en hypotheekverstrekkers beiden profijt hebben van goede en met veilige materialen verduurzaamde woningen. Dit komt immers ten goede aan de waarde van de woningen, het wooncomfort, de verhandelbaarheid, maar ook de kwaliteit en risicobeheersing van de Nederlandse woningportefeuille.

Rentekorting en lagere energielasten
Het Groen Leningdeel met 0,8 procent rentekorting in combinatie met het verduurzamen van de woning zorgt niet alleen voor lagere energiekosten, maar ook voor lagere totale lasten van de hypotheek. Ernst Siegert van Centraal Beheer: ‘Door nu te investeren in verduurzaming van de woning is het mogelijk om vervolgens langjarig op energiekosten te besparen.’ Om deze verduurzamings- en besparingsmaatregelen inzichtelijk te maken heeft Centraal Beheer een online-scan ontwikkeld. De scan biedt inzicht in wat het voor de maandelijkse kosten betekent als je een verduurzamingsoplossing met een lening betaalt. Siegert: ‘Zo maken we met elkaar Nederland weer een stukje duurzamer. Deze stimulans past precies waar we met heel Achmea voor staan: Duurzaam Samen Leven met daarbij een klimaat-neutrale hypotheekportefeuille in 2050.’

Boilerplate

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer is onderdeel van brede financiële dienstverlener Achmea. Particulieren en bedrijven kunnen bij Centraal Beheer terecht voor verzekeringen, financiële producten en diensten. Wij geloven in een persoonlijke relatie met onze klanten en oplossingen. Centraal Beheer heeft ruim 3.000 medewerkers en is gevestigd in Apeldoorn. Voor meer informatie: www.centraalbeheer.nl

Bron: ‘Niet alleen praten over klimaatverbetering, maar ook doen. Zo zet je stappen en elke stap is er een!' (banken.nl)